FoodCompany Ridderkerk wil een bijdrage leveren aan de verzachting
van (verborgen) armoede en verspilling van voedsel tegengaan.

Echte verhalen


De FoodCompany is een idee die is ontstaan vanuit de Kledingbank Ridderkerk. Bij de Kledingbank Ridderkerk zagen we en hoorden we de verhalen van cliënten die elke maand heel veel moeite hadden om rond te komen. Rekeningen die betaald moesten worden, een fiets die gestolen was, er was vaak een reden om heel weinig geld over te houden voor eten. Voedsel is vaak een sluitpost waar regelmatig kinderen de dupe van worden. Om die reden, en ook omdat er vaak ergens anders overschotten zijn, wilden we gaan kijken of het mogelijk was te centraal te coördineren. Zodat mensen behalve een voedselbankpakket ook meer basisprodukten kunnen krijgen/kopen. Wij zijn ervan bewust dat we leven in een land vol overvloed en voedselverspilling is een van de gevolgen hiervan.


Had je maar moeten sparen
De oudere minima

De Haagse Rob was jarenlang werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Hij deed de financiële controle van ambassades en buitenlandse zaken. Gelukkig met zijn gezin die inmiddels uit een zoon en dochter bestond. Omdat de huizenprijzen in den Haag pittig waren gingen ze toch verhuizen naar een nieuwbouw koopwoning in de Beverwaard.

Lees verder >>>

Gewoon aan het werk en niet zeuren
Alleenstaande met minimum inkomen

Geboren in Rotterdam kwam Stefan de Jong in 1998 in Ridderkerk wonen. Samen met zijn vriendin kochten ze een een woning aan de Ringdijk. Vooral de rust die heerste aan de dijk sprak Stefan erg aan. Er moest wel veel opgeknapt worden aan de woning en zoals eind jaren 90 heel gewoon was deed de bank helemaal niet moeilijk.

Lees verder >>>

Zie je wel eigen schuld!!
Gezin met minimum inkomen in Ridderkerk

Geboren Rotterdamse is Jantine in 1999 aan de Benedenrijweg gaan wonen. Met haar partner kocht ze een leuk klein huisje waar veel aan opgeknapt moest worden. Zowel Jantine als haar man werkten allebei fulltime en met het doorlopende krediet wat met gemak via de bank geregeld kon worden was dit geen probleem.

Lees verder >>>

Een betere toekomst
Het Nederlands-Marokkaanse gezin

Louisa Ben Ali is geboren in Marokko. Met 9 jaar kwam ze naar Nederland. Samen het haar broertjes en zusje. In de jaren ervoor werkte haar vader over de hele wereld als handelaar. Louisa groeide op in een open gezin waar haar vader voor de inkomsten zorgde. Omdat hij de mogelijkheid had om in Nederland te gaan werken en er dringend personeel werd gezocht werd het gezin met open armen ontvangen.

Lees verder >>>

Dit had ik niet zien aankomen
Alleenstaande moeder met 2 kleine kinderen

Monique een leuke vlotte moeder van 2 kinderen werd geboren in Bolnes. In een flat aan de Rijnsingel vormde ze samen met haar ouders en jongere zusje een fijn gezin. Als Monique 8 is verhuist het gezin naar de andere kant van Ridderkerk. De middelbare school wordt de Guillaume Farel, toen nog gevestigd aan de Sportlaan. Vanwege wat moeilijkheden met de grootte van de school maakt Monique halverwege haar opleiding een overstap naar de P.J. Plaisier Mavo in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees verder >>>